Wij maken datagedreven werken succesvol. Met heldere inzichten die leiden tot meetbaar resultaat. Door ons aanstekelijk enthousiasme ontstaan datagedreven organisaties waar je blij van wordt. 

Wij maken datagedreven werken succesvol. Met heldere inzichten die leiden tot meetbaar resultaat. Door ons aanstekelijk enthousiasme ontstaan datagedreven organisaties waar je blij van wordt. 

Toggle offcanvas area

Verbetering begint bij de analyse van data.

“Verbetering begint bij de analyse van data.”

Data verandert de manier van werken. Maar waar begin je bij het ontwikkelen van een datagedreven werkwijze? Dankzij een datakansenscan van Strategy01 werd het proces rondom maaltijdvoorziening in Ziekenhuis Gelderse Vallei in kaart gebracht en werden kansen op het gebied van data hierin geïdentificeerd.

Resultaat: niet alleen meer inzicht in welke gegevens beschikbaar zijn en waar deze voor kunnen worden ingezet, maar ook een duidelijk gedefinieerde eerste stap richting verbetering.

“Iedere verandering begint bij feiten.”

Paul Keusters, manager Facilitair Bedrijf, vertelt. “Iedere verandering begint bij feiten. In het dagelijks handelen van voedingsbereiding binnen het ziekenhuis zijn we meer gefocust op het proces, maar verbetering begint bij de analyse van data. Dankzij waardevolle inzichten hebben we meer focus over waar te beginnen en waar het meeste effect en impact valt te behalen.”

Hoe bevalt de samenwerking met Strategy01?

“Het is erg waardevol. Het is een jong bedrijf met een enthousiast team met veel potentie. Ze denken echt mee en werken voor de klant, zo leveren ze maatwerk.

De onderzoeksopzet was degelijk en de presentatie van de verbeterrichting helder, de bruikbare inzichten zetten ons aan het denken. Value for money. “

Tijdens de datakansenscan is niet alleen gekeken naar de kwaliteit en bruikbaarheid van de gegevens uit verschillende systemen, maar ook naar hoe deze het beste kunnen worden ingezet in verbeterkansen voor de maaltijdvoorziening. Denk aan het beter laten aansluiten van de behoeftes van de patiënten op het aanbod van de keuken, of het verder beperken van voedselverspilling. Nu deze kansen in kaart zijn gebracht wordt er gestart met het laaghangende fruit, om zo stapje voor stapje te werken richting een meer datagedreven maaltijdvoorziening.

Meer weten over data analyse en dataprojecten? Neem contact op. 

“Iedere verandering begint bij feiten.”

 “Iedere verandering begint bij feiten. In het dagelijks handelen van voedingsbereiding binnen het ziekenhuis zijn we meer gefocust op het proces, maar verbetering begint bij de analyse van data. Dankzij waardevolle inzichten hebben we meer focus over waar te beginnen en waar het meeste effect en impact valt te behalen.” 

Paul Keusters Hoofd Facilitair Bedrijf Ziekenhuis Gelderse Vallei
798 511 Strategy01